Als je dít trucje weet hoef je nooit meer in relatietherapie

Als je dít trucje weet hoef je nooit meer in relatietherapie

Het valt niet mee, zo’n relatie dag na dag onderhouden. Soms vínd je elkaar nu eenmaal bloedirritant en mik je het liefst het servies door de kamer.

Dat is niet erg. En uit onderzoek blijkt wat het beste werkt in relatietherapie. Dat is: Emotionally Focused Therapy (EFT).

De basis houdt eigenlijk in dat je vooral let op elkaars emoties. Waarom wordt de één boos hierom en kan de ander dit niet uitstaan? Dat leer je in deze therapie over je partner en over jezelf.

Toch kun je het zelf ook al slim aanpakken, als je er op tijd bij bent. Want het simpelste foefje is wel dat je je angsten naar elkaar gaat uitspreken. Wat is het dat je kwaad of verdrietig maakt, waardoor je misschien zelf ook wat prikkelbaar reageert? Pas als alles open op tafel ligt, zul je elkaar gelijk beter begrijpen. En zo ook elkaars gedrag.

Karin Wagenaar schrijft in haar boek ‘Relaties: Hoe doe je dat?’ dat die angsten en negatieve patronen herkend moeten worden voordat je ze kunt doorbreken. Wat komt er telkens terug in een relatie die in een dip zit? Wat zijn struikelblokken? Pas als je weet wáár het aan ligt, kun je het veranderen. De methode boekt verrassend vaak positieve resultaten en het is bewezen dat het de meest effectieve vorm van relatiehulp is.

Een dipje in je relatie of bang dat de sleur teveel wordt? Hier vind je de beste hulp.

Bron: bol.comGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *