Heb je een beetje ‘zwarte’ humor? Dan ben je juist intelligent

Heb je een beetje ‘zwarte’ humor? Dan ben je juist intelligent

Een beetje vals sarcasme of wat ‘donkere’ humor op z’n tijd is lang zo erg nog niet, stellen wetenschappers.

Als je kunt lachen om grapjes over ellende, nare dingen of het lijden van een ander of van jezelf dan zou je je juist intelligent zijn.

Haha
De nieuwe studie, die is gepubliceerd in Cognitive Processing, liet 156 mensen grappen lezen en deze beoordelen. Ook werd hun verbale en non-verbale IQ gemeten. Mensen die wel van een lullige mop houden, zijn slimmer dan de andere deelnemers die de onaardige grappen niet konden waarderen.

Ook hebben de deelnemers die van zwarte humor houden meer scholing gehad dan de andere deelnemers. Maar gemener zijn ze niet in hun acties: ze scoorden lager op agressie dan de andere mensen in de studie.

Wel kunnen 
De wetenschappers vinden het verband tussen ‘zwarte humor’ en intelligentie best logisch te verklaren. Want, zo zeggen ze, voor dit soort grappen moet je emotioneel en cognitief wat sterker zijn, wil je de humor begrijpen. Volgens hen zijn lullige grappen juist moeilijker te begrijpen en daarvoor moet je wel over het nodige IQ beschikken. Het is juist de kunst om te vatten dat het gaat om grapjes, en dat je niet de valse anekdotes of opmerkingen al te serieus neemt. En tja, dat kan niet iedereen.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: Good Housekeeping

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *