Rennen, vliegen, haasten: druk zijn is goed voor je geheugen

Rennen, vliegen, haasten: druk zijn is goed voor je geheugen

Wanneer je weer eens van hot naar her aan ‘t rennen bent en je je realiseert dat ‘t alweer verdomd lang geleden is dat je een dagje voor jezelf had: weet dat druk zijn goed is voor je.

Zo hebben onderzoekers aan Harvard dit onderzocht en bewezen dat een volle agenda hebben is gelinkt aan een goed geheugen.

O ja, weet je nog
Voor de recente studie die in Frontiers in Aging Neuroscience wordt gepubliceerd, zijn 330 volwassenen ondervraagd. Er werd gekeken naar hun wekelijkse schema’s en of ze dagelijks veel taken te doen hadden. Daarna werd hun geheugen op allerlei manieren getest. Het blijkt dat vooral het episodische geheugen wordt beïnvloed. Dit geheugen slaat persoonlijke gebeurtenissen ops, zoals bepaalde plekken en tijden wanneer iets in je persoonlijke leven gebeurde. Mensen die dus juist heel druk zijn, vergeten minder snel details van bepaalde momenten in hun leven.

Kortom: hun geheugen werd er niet slechter op vanwege die volle agenda.

Lukt me wel
De onderzoekers stellen dat de relatie tussen geheugen en druk zijn tweezijdig kan zijn: mensen die over goede cognitieve vaardigheden beschikken zijn wellicht sowieso wat drukker dan gemiddeld. Dit puur omdat ze dit mentaal gezien ook aankunnen.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: Harvard Mental HealthGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *