Dít gebeurt er écht met je als je een maand geen suiker eet en koffie drinkt

Dít gebeurt er écht met je als je een maand geen suiker eet en koffie drinkt

We staan op en ontbijten met een bakje kwark. Prima gezond, zul je denken. Maar er zit meer suiker in dan je denkt.

In een portie kwark zitten al gauw 5 suikerklontjes, zo schrijft het AD. En zo gaat dat wel met meer voedingsmiddelen. Je denkt gezond bezig te zijn, maar niets is minder waar.

De link met een dip
Wat doet al die dagelijkse suiker met je lichaam, met je gezondheid en vooral: met je mentale welzijn? Er zijn veel wetenschappelijke studies die gaan over de effecten van zoetigheden en wat blijkt? Het dagelijks veel binnenkrijgen van suiker is gelinkt aan depressies en ook angststoornissen. Volgens wetenschappers is pure suiker dan ook meer een drug dan een waardevol voedingsmiddel. We kunnen er verslaafd aan raken. Mensen met een depressie eten meer dingen met suiker, en andersom. Mensen die veel zoetigheid eten, hebben een grotere kans op een depressie. Een suikerdip is iets wat we letterlijk op kunnen vatten. Als je aan maand geen suiker eet, voel je je energieker en opgewekter.

Doei bakkie pleur
En koffie dan, met cafeïne? Als je al niet lekker in je vel zit is het beter om dat bakkie pleur te laten staan, want veel cafeïne maakt je stress alleen maar erger. Het laat je juist beter concentreren als je eenmaal bent afgekickt van de koffies. Wat niet alleen geld scheelt, maar ook oprechte zenuwen. Van veel koffie word je alleen maar nerveuzer voor alles wat je meemaakt. Drink je kruidenthee in plaats van koffie en je houdt dit patroon zeker een maand vol, dan zul je merken dat je veel kalmer in het leven staat en je daardoor relaxter voelt.

Bron: Be Brain FitGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *