Geen relatietherapeut nodig: zó weet je in twee minuten hoe je je relatie kunt verbeteren

Geen relatietherapeut nodig: zó weet je in twee minuten hoe je je relatie kunt verbeteren

Niets is zo ingewikkeld als de liefde. Natuurlijk, het is af en toe geven en nemen, vallen en opstaan, servies door het huis en daarna weer goedmaken… Maar hoe zorg je nou dat je echt een gelukkige relatie krijgt?

De eerste stap is de gratis online Relatiecheck. Met het doorlopen van een aantal simpele vragen weet je precies waar je aan toe bent.

Dak repareren
Want rond blijven kwakkelen met je partner is zonde van je tijd. Er zijn zoveel valkuilen in de liefde. Als er bijvoorbeeld altijd maar ruzies zijn vraag je je misschien af of dít het nu is. En wat als je geen intimiteit meer voelt, geen gezelligheid meer in huis meemaakt en totaal uit elkaar bent gegroeid? Onthoud dat het niet zo hoeft te zijn. Dat er nog een heleboel mogelijk is, juist met deze partner. Soms lijken problemen groter dan ze uiteindelijk zijn. Je hoeft het niet uit te maken.

Van beter naar best
Maar ook in relaties waarin alles goed lijkt te gaan aan de buitenkant kan stiekem een hoop mis zijn. Zo kun je wel praten met elkaar, maar je hebt het bijvoorbeeld nooit over diepere emoties en gevoelens. Je hebt het ook weinig of niet over seksuele verlangens. En de seks is goed, maar je weet niet van elkaar wat jullie wel meer zouden willen. Alles kabbelt voort. Je bent wel bij elkaar, maar niet echt mét elkaar. En al voel je je vertrouwd en op je gemak bij je partner, dan nog is de liefde iets waar je energie in moet blijven steken. ‘Je moet het dak repareren als de zon schijnt’, zeggen ze niet voor niets.

Makkelijker dan ooit
Herken je dit en heb je hier en daar weleens wat lichte twijfels? Wij weten wat je kunt doen. Je vult online 12 vragen in en hup, je krijgt gratis wat persoonlijk advies naar je persoonlijke mail gestuurd. De vragenlijst richt zich op vijf gebieden die de relatiekwaliteit sterk beïnvloeden: communicatie, vertrouwen en respect, seks, frustratie en veiligheid en geborgenheid. Zo heb je binnen een paar minuten wat meer inzicht gekregen in je liefdesleven. Het is geen officiële diagnose – maar juist een luchtig advies dat je wat vertelt over de hoofdlijnen in je relatie. Kost geen moeite, toch altijd fijn om even te weten. Want op welk vlak scoren jullie het hoogst, en juist het laagst?

Werken aan de liefde
Na het invullen van de RelatieCheck krijg je automatisch een persoonlijk advies. Als vervolg kun je zelfs een zelfhulpprogramma volgen om je relatie te verbeteren. Een leuke en ontspannen online programma die niet de zware lading heeft van ‘in therapie’ gaan. Dit kun je samen doen, of samen met je vriend/vriendin. Relaxed thuis op de bank en in je eigen tempo.

Check alle trucs en tips via déze link.

Bron: Jerelatieverbeteren.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *