Wetenschappelijk bewezen: we worden gelukkig van een zonnebril

Wetenschappelijk bewezen: we worden gelukkig van een zonnebril

Onze hersenen zijn niet altijd verstandig en redelijk. Je kunt je hersenen namelijk prima foppen.

En op sommige manieren kun je je hersenen verleiden om je gelukkig te voelen (ook als je misschien objectief van alles te klagen hebt). Onderzoeker Eric Barker geeft bij Time een duidelijk voorbeeld:

Glimlach en zet je zonnebril op.

Smile
Barker: “Je gaat lachen als je plezier hebt. Maar je hersenen zien dat ook andersom en denken dat je plezier hebt als je lacht (daarom zijn Botox-slachtoffers zo beklagenswaardig; hun spieren staan emoties amper meer toe). Wie het niet gelooft: probeer het eens. In tijden dat je je rot voelt moet je zo vaak je er aan denkt gaan glimlachen.”

Hormonen
En die zonnebril? Als er scherp licht is, dan knijp je je ogen samen. Je hersenen denken dan dat je fronst, en dat er dus iets mis is. Zet een zonnebril op en al je zorgen zijn voorbij (denken je hersenen). En zo’n gezellige bril associeer je natuurlijk met zon en zomer. Zowel in het zonlicht, als bij fel daglicht maakt het lichaam meer van het ‘gelukshormoon’ serotonine aan. Licht is dus net als beweging en goede voeding, een essentieel ingrediënt voor geluk. Bovendien: zodra de zon onze huid raakt, beginnen we vitamine D aan te maken. Vitamine D zorgt voor de stevigheid van de botten en voor een krachtig en gezond immuunsysteem. En het blijkt net als serotonine ons humeur te verbeteren.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: Time1 thought on “Wetenschappelijk bewezen: we worden gelukkig van een zonnebril”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *