Het hebben van een gelukkige partner is heel gezond voor je

Het hebben van een gelukkige partner is heel gezond voor je

Hoewel het hebben van een gelukkige partner natuurlijk op zich al fijn is voor jou en je relatie, blijkt dat hij of zij hierdoor óók nog eens heel goed voor je gezondheid zou kunnen zijn.

Zo blijkt uit onderzoek recent gepubliceerd door the American Psychological Association in ‘Health Journal’.

Dat gelukkige mensen over het algemeen ook gezondere mensen zijn, werd al duidelijk in eerder onderzoek, maar dat het effect van een gelukkige wederhelft zeker net zo’n groot of zelfs groter effect kan hebben op je gezondheid blijkt nu ook! Zo concludeerde doctor, en assistent professor in de psychologie, William Chopik van Michigan State University dat het simpelweg hebben van een gelukkige partner de gezondheid minstens evenveel bevordert als zelf gelukkig te zijn.

De redenen daarvan?!

• Een gelukkige partner is mogelijk beter in staat om je sociale steun te geven op de momenten dat je nodig hebt, dan een partner die ongelukkig is en daardoor mogelijk meer bezig is met zijn eigen stress. Sociale steun is bevorderend voor de gezondheid omdat het stress verlaagd.

• Een gelukkige partner is mogelijk in staat om je aan te sporen dingen te doen die gezond voor je zijn, zoals; je stimuleren om goed te slapen, gezond te eten en te sporten.

• Het samen zijn met een gelukkige partner zou je leven gemakkelijker maken, want weten dat je partner tevreden is met zijn of haar eigen omstandigheden zou ervoor kunnen zorgen dat je zelf ook meer tevreden bent. Hierdoor heb je mogelijk weer minder behoefte om dingen te gaan doen die ongezond voor je zijn, zoals uit stress of onvrede gaan drinken.

Kortom, ben jij gezegend met een gelukkige partner? Dan mogen jij en jouw gezondheid daar heel erg blij mee zijn!

Bron: Science DailyGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *