Hallo Wouter: deze namen krijgen de meeste likes op datingsites

Hallo Wouter: deze namen krijgen de meeste likes op datingsites

Daten gaat tegenwoordig nou eenmaal éérst via de mobiel en dus is er onderzoek gedaan. Heb je met de ene naam meer kans op een afspraakje dan met een andere naam?

Het antwoord: ja.

Hoi, hier ben ik
Heet je als vrouw Tessa, Lotte of Fleur dan zit het wel goed. Deze namen krijgen per dag de meeste likes op Pepper. Bij de mannen ben je als een Roel, Wouter en Arjan populair.

Vooral op datingsites speelt je voornaam een grote rol bij de eerste indruk. “Dit komt omdat naast een foto de naam vaak de eerste informatie is die je over een persoon krijgt” zegt namendeskundige Maarten van der Meer. “Namen die geassocieerd worden met ‘asociaal’ doen het slecht. Over het algemeen zijn dat Engels klinkende namen als Randy, Danny en Rodney”.

Bekakt of ordinair?
Iedereen heeft bepaalde gevoelens bij een naam, “In sommige gevallen komt dat door de status die een bepaalde naam heeft; Wouter is bekakt, Samantha is ordinair”, zegt Van der Meer. “In andere gevallen is de associatie heel persoonlijk omdat we iemand kennen met diezelfde naam, misschien wel een ex van ons, of dat rotjochie die we vroeger in de klas hadden. Dan heb je automatisch al een negatief beeld bij een naam.”

De tien aantrekkelijkste mannen- en vrouwennamen
Vrouwen:

Tessa
Lotte
Fleur
Anouk
Suzanne
Lieke
Rianne
Eline
Lisette
Lisanne

Mannen:

Roel
Wouter
Arjan
Bram
Martijn
Sander
Thijs
Stephan
Maurice
Ruud

Bron: Editie NLGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *