Onderzocht: intelligente mensen zijn liever alleen

Onderzocht: intelligente mensen zijn liever alleen

Een relatie hebben is natuurlijk ontzettend gezellig, maar wie geen vlam op de bank heeft zitten, is allesbehalve dom bezig.

Intelligente mensen zijn namelijk liever vaker gewoon thuis, in plaats van dat ze de hort op gaan op zoek naar die ware.

Knappe kop
Uit onderzoek van The British Psychological Society blijkt dat de wat slimmere mensen gelukkiger worden van tijd met zichzelf doorbrengen. Het onderzoek werd gedaan onder 15.000 Britse mannen en vrouwen van 18 tot en met 28 jaar. De deelnemers moesten vragen beantwoorden over hun sociale leven, hun geluksgevoel en hun dagelijkse bezigheden.

Geen tijd, sorry
Uit de resultaten blijkt dat mensen die een hoger dan gemiddeld IQ hebben, vaker een avondje thuis doorbrengen dan dat ze elke dag dingen afspreken. Ze willen niet alleen vaker alleen zijn van hun verkering, maar ook van hun vrienden. Hoe het precies komt, is niet bekend. Maar wellicht heeft het te maken met het ‘nuttig willen besteden van de dag’. Als je altijd maar bezig bent met sociale activiteiten, worden er geen Nobelprijs-winnende papers geschreven, natuurlijk.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: British Psychological SocietyGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *