Internationale studie bewijst: extra kilo’s raak je niet kwijt door te sporten

Internationale studie bewijst: extra kilo’s raak je niet kwijt door te sporten

Wie wat wil afvallen kan fanatiek gaan sporten om vervolgens na enige tijd puffen en zweten te denken: verrek, het wíl maar niet. 

Want uit een nieuwe studie van de University of Loyola in Chicago, dat gepubliceerd wordt in Peer Journal, blijkt dat sporten niet eens zoveel invloed heeft op je gewicht.

Blijven hangen
Althans: niet op je gewicht controleren. Voor dit onderzoek zijn mensen uit 4 verschillende landen tussen de 25 en 40 jaar onderzocht. Natuurlijk zijn de voordelen van bewegen bekend. Het is goed voor je mentale gezondheid, maar vermindert ook de kans op bepaalde lichamelijke kwalen en het houdt je fit. Maar wie af wil vallen, kan zich nog weleens vergissen in de voordelen van sporten.

Want mensen die sporten gaan uiteindelijk vaak meer eten (al is het niet dezelfde dag, dan wel een andere keer in de week). En ook ongezonder eten – denk maar aan zoiets: ‘ik heb gisteren 2 uur gefietst, dan mag ik nu wel een stukje chocolade’.

Bovendien bewegen mensen die veel sporten gedurende de rest van de dag minder, wat ook weer compenseert.

En ook is gebleken uit onderzoek dat mensen die wordt gevraagd hoeveel ze sporten, ze dit vaak niet goed weten in te schatten. We denken dat we meer bewegen dan dat we eigenlijk doen. Toch is stilzitten nog altijd minder goed voor je dan sporten – dus kwaad kan ‘t zéker niet. Probeer alleen te letten op je compensatiegedrag en blijf overdag ook gewoon wandelen, fietsen en traplopen; hoe hard je ook hebt staan zwoegen in de pilatesles de vorige avond.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: Science DailyGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *