Dit is de echte reden dat steeds meer jongeren single blijven

Dit is de echte reden dat steeds meer jongeren single blijven

Is het jou al opgevallen? Steeds meer jongeren zijn vrijgezel. En dat heeft niet zo’n smaakvolle reden.

Steeds meer mensen zijn namelijk teveel op zichzelf gericht.

Ofwel: egocentrisch, te vol van zichzelf en zelfs lui, blijkt uit een recent onderzoek van Jean M. Twenge, PhD. Hij schreef Generation Me: Why Today’s young Americans Are More Confident, Assertive, Entitled—and More Miserable Than Ever Before – en die titel zegt al genoeg.

Wat haar grootste bevinding is? Mensen die zijn geboren tussen  1982 en 1999 zijn meer op hun Eigen geluk gericht dan dat ze bezig zijn met een ander tevreden houden. En ja, juist die eigenschap leidt ertoe dat steeds meer mensen van die leeftijd, nu tussen de 17 en 34 jaar oud, single zijn.

Dit heeft weer te maken met de tijd waarin ze opgroeiden. Populair aan de opvoedingstijlen van die tijd waren namelijk de manieren om kinderen te leren dat ze op zichzelf genoeg zijn, dat ze anderen niet nodig hebben voor hun geluk en dat ze vooral aan zichzelf moeten denken. Bovendien hebben ze meer dan genoeg zelfvertrouwen. Ze hebben als ‘t ware geleerd om alleen te zijn. Dat klinkt ergens mooi, maar veel singles zitten nu op de blaren. En waarschijnlijk hebben ze niet eens door dat het aan henzelf ligt. Welnee: ze zijn immers fantastisch, toch?

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: Psychology TodayGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *