Waarom je de kerstborrel van je werk beter nóóit kunt overslaan

Waarom je de kerstborrel van je werk beter nóóit kunt overslaan

Geen zin in zware hoofden en laat in je bed liggen? Grote kans dat je je werkborrel als eerste laat schieten. Maar dat kun je beter niet doen.

Want het is belangrijk om bij de kerstfeesten van je werk aanwezig te zijn. Het is een menselijke eigenschap: dat feesten. Want heb je ooit gehoord van een een konijn dat een feestje geeft? Nee dus.

Dat schept een band
Waarom doen we dat, dat feesten? Dat komt omdat we als mens (overdag) vaak een rol invullen. Die van moeder, schrijver, bakker, analist, sales manager… Maar als we op een feest staan, verdwijnen al die rollen. We zijn allemaal gelijken. Je mag ook even gek doen, anders doen dan hoe je normaal bent. En dat is juist op de werkvloer af en toe zo handig.

Je baas is even niet meer de baas. De jonge stagiaire kan opeens prachtig zingen en gaat aan de karaoke. De chef van de afdeling wordt plotseling lekker dronken en hangt rokend uit het raam. Iedereen is samen op zo’n kerstborrel en iedereen mag zich even misdragen – en daar kun je in het nieuwe jaar lekker op terugblikken. Dus maak je geen zorgen, als je een beetje teut in de kerstboom klimt op je werk en een flirterige blik werpt naar de knul het magazijn. Hoort erbij. En het is dus goed.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *