LoveSync: elke dag wat praktische tips om je liefdesleven een boost te geven

LoveSync: elke dag wat praktische tips om je liefdesleven een boost te geven

De liefde is het mooiste wat er is. En hoe lief en zoet het ook kan zijn: dat betekent niet dat het niet hard werken is. Als je van elkaar houdt en bij elkaar wilt blijven, dan zul je toch echt tijd en energie in je partner moeten steken.

Dat gaat niet altijd makkelijk en dat gaat ook niet altijd vanzelf. Te druk met het werk, de kinderen, je sociale leven… Maar nu is er hulp. Online hulp, gewoon vanaf je eigen bank. Je hoeft niet ingewikkeld te doen met therapeuten en afspraken bij een psycholoog. Nee. Dankzij LoveSync krijg je alle tips en trucs gewoon thuis binnen.

Ik besloot zélf de uitdaging aan te gaan om mijn relatie te verbeteren. Niet zozeer omdat het heel slecht gaat of ging tussen ons, maar omdat ik wilde kijken wat er beter kon. Er kan altijd iets beter natuurlijk. Hoe het werkt? Elke ochtend krijg je een mailtje met de opdracht van de dag. Dat bestaat uit bijvoorbeeld de beste kanten van je partner opsommen of juist even aandacht geven aan wat je wilt veranderen in je relatie. Zo vind ik het fijn dat hij accuraat, spontaan en actief is. Maar vind ik het moeilijker dat hij gesloten, op zichzelf en stil is. Dat is iets wat je normaal gesproken niet zo snel doet, dit allemaal op een rijtje zetten, dus alleen al je emoties opschrijven en je frustraties op papier zetten, lucht op.

Daarnaast keek ik elke dag de video’s van de experts. Deze psychologen en relatietherapeuten leggen je uit wat het beste is om te doen in wat voor situatie dan ook. Dat geeft inzichten, niet alleen in je relatie, maar ook in jezelf. Zo merk ik ook wat mijn eigen valkuilen in een relatie kunnen zijn en wat ik aan mezelf kan doen om de liefde wat meer te laten sprankelen. Zo vind ik het zelf bijvoorbeeld lastig dat mijn partner niet vaak over emoties wil praten en dat hij daardoor koeltjes overkomt. Doordat ik dit opschreef en hiermee aan de slag ging, weet ik nu dat het soms ook aan mij ligt. Dat ik moet uiten wat ik voel, zodat hij daarop kan reageren. Nu weet ik dat ik soms gewoon moet zeggen dat ik graag wil dat hij wat meer zegt over hoe hij zich voelt. Dus in plaats van mijn boosheid op te kroppen, zeg ik: ‘Schat, ik zou het fijn vinden als je even vraagt hoe het op mijn werk was. En dat je vertelt waar jij vandaag mee bezig was. Het liefst in meer dan twee zinnen.” Dat zorgt voor minder spanning – we kunnen er zelfs om lachen.

Het fijne is dat je na zes weken beter weet hoe je in je relatie staat. En wat voor iemand je partner is. Niet alleen ben ik blij dat ik aan bepaalde punten heb gewerkt, ik ben ook blij dat ik weet wanneer het gewoon goed is tussen ons. En ik weet ook juist zijn sterkte kanten te waarderen. Kortom: het programma van LoveSync is een eye-opener. Na het volgen van het programma weet je meer over de liefde, jezelf en je partner. Je weet waar jullie kracht ‘m in zit: dat zorgt gelijk voor meer vertrouwen in je relatie. Wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen met een partner; of het nu goed of minder goed tussen jullie gaat. Je kunt niet vaak genoeg aan je relatie werken – want dát is ware liefde.

Wil je meer weten over dit fijne programma? Check de site van LoveSync hier.

Tekst: Tessa HeinhuisGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *