‘Mensen die (veel) foto’s in de sportschool posten hebben psychische problemen’

‘Mensen die (veel) foto’s in de sportschool posten hebben psychische problemen’

Als je door je tijdlijn op Instagram scrollt en je ziet de ene na de andere meid in een hip sportpak squats doen, touwspringen of planken, dan ga je al gauw aan je eigen sportkwaliteiten twijfelen.

Nergens voor nodig.

Want natuurlijk is bewegen gezond en is het fijn als je je lichaam af en toe lekker laat zweten. Maar de mensen die dagelijks foto’s posten van zichzelf gehuld in een sportpak, zijn niet per definitie gelukkiger. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die veel foto’s plaatsen in de sportschool, terwijl ze hardlopen of net na de fitness, juist een laag zelfbeeld hebben. Ze zijn vaak onbewust erg onzeker.

Wetenschappers van de Universiteit van Londen hebben bovendien bewezen met hun onderzoek dat sportschool-selfie-fanaten vaker trekjes hebben van narcisme. Dat komt omdat het plaatsen van zulk soort foto’s een speciaal soort aandacht vragen is. Het gaat niet alleen om het feit dat je likes wilt, je wilt namelijk ook laten zien dat je er goed uitziet en dat je veel tijd aan je uiterlijk besteedt.

SUNDAY LOVE LETTER

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE WEKELIJKSE (GRATIS) NIEUWSBRIEF!

Bron: FammeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *