Volgens onderzoekers zijn middelste kinderen het meest succesvol

Volgens onderzoekers zijn middelste kinderen het meest succesvol

Niet te verwend door papa en mama, niet alles helemaal zelf hebben moeten ontdekken. Het middelste kind zijn heeft voordelen.

Zo zouden middelste kids volgens sommige onderzoekers succesvoller zijn in hun carrière dan hun broertjes of zusjes.

Sociaal
En da’s niet alles: volgens experts zouden juist de kinderen die er tussenin zitten profiteren van de lessen van de oudste en het kunnen lesgeven aan de jongste. Vaardigheden doorgeven aan een ander als kind is erg belangrijk voor de ontwikkeling. Denk maar aan je sociale skills: als je als kleuter je kleinere zusje ziet strompelen met woorden, dan help jij haar even. Daar word jij weer wijzer van: win-win, dus. Middelste kinderen zouden daarom socialer zijn dan oudsten of jongsten.

Helaas
Toch hoef je niet gelijk een taart te kopen en feest te vieren als je dit nu leest als middelste kind. Want de conclusie moet met een korreltje zout worden genomen. De bron is namelijk een interview uit 2012 met Katrin Schumann, co-auteur van het boek The Secret Power of Middle Children.

Mooi verhaal
Haar argument om carrièresucces van middelste kinderen aan te tonen luidt als volgt: 52 procent van de Amerikaanse presidenten was zelf middelste kind. Meer dan de helft dus. Maar ja, dat is niet helemaal eerlijk om dat zo te stellen – iets wat wel vaker gebeurt in de media.

Die Bill toch
Want als je je bedenkt dat gezinnen vroeger allemaal bestonden uit gemiddeld 5 tot 6 kinderen, soms wel 9 tot 10 kinderen, dan weet je dat de kans dat je één van de middelsten bent vrij groot is. Althans: groter dan de kans dat je de oudste of jongste bent. Uit onderzoek onder 377 duizend Amerikanen blijkt dat de middle ones een 1 punt hoger IQ hebben dan de anderen in het gezin. Dat klinkt grappig, maar je merkt er niets van. Mocht je ‘t toch willen doorvertellen aan je zus of broer: vooruit, dat snappen we. En tja, dat Bill Gates toevallig een oudere en een jongere sibling heeft – da’s denken wij gewoon puur toeval.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: Daily MailGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *