Ben jij ‘normaal’ in bed?

Ben jij ‘normaal’ in bed?

Seksuoloog en schrijver Chrisanna Northrup heeft het boek ‘The Normal Bar’ geschreven. Daarin staat wat wij – met z’n allen – als normaal zien in bed.

Ze heeft daarvoor meer dan 70.000 mensen via het internet ondervraagd: van vrijgezellen tot aan gay- of heterostellen.

Fifty shades, graag
Socioloog Pepper Schwartz werkte ook mee aan het boek. “We kunnen zo leren van wat gelukkige stellen vinden over hun seksleven en wat ze dan zoal doen”. Om maar vast te beginnen met een sappig feitje: 86% van alle mannen en vrouwen die meededen aan het onderzoek zeggen zo af en toe wel van kinky toestanden tussen de lakens te houden.

Filmpje kijken
Zo zeggen de experts: “Je kunt je niet voorstellen dat iemand hierop ‘nee’ zegt. Vergelijk ‘t maar met een film: je wilt toch ook niet 81 keer dezelfde kijken? Iedereen wil zo af en toe wat anders in bed, dat is heel logisch”.

Wat ook ‘normaal’ is: iedereen maakt zich zorgen om zijn of haar seksleven. Doen we ‘t wel vaak en wild genoeg? Of doen anderen ‘t altijd meer en beter? We vergelijken onszelf altijd met de rest: en dat is natuurlijk nergens voor nodig. Voor het ene koppel werkt 7 keer per week goed, voor een ander stel is 1 goede vrijpartij in ‘t weekend al voldoende. “Je doet ‘t niet gauw fout, je doet ‘t anders”.

Ook opvallend: 48% van de mannen zou willen dat hun partners wat romantischer zijn. Wij vrouwen kunnen dus nog weleens wat meer bloemetjes en sexy lingerie uit de kast trekken, als we de cijfers mogen geloven.

Allemaal
Toch geeft het boek geen eenduidige cijfers over hoe vaak je ‘t nou zou moeten doen om ‘gewoon’ te zijn. Met een reden: want het is juist de les om te leren dat wat jij doet, ook genoeg is, en dat iedereen twijfelt en piekert. Je leven is niet beter als je  standaard 15 keer per week in bed duikelt met je vlam: het is maar net wat voor jou werkt, in jouw levensfase en met jouw relatie. Maar, zo luiden dan wel de lessen van Chrisanna: wees af en toe kinky en vernieuwend – maar vergeet ook de nodige romantiek niet.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: CNNGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *