Waarom de persoon die je pijn heeft gedaan nooit sorry zal zeggen

Waarom de persoon die je pijn heeft gedaan nooit sorry zal zeggen

Als iemand een rotstreek met je heeft uitgehaald dan kun jij je nog zo belazerd voelen, de kans is groot dat de ander nooit zijn excuses zal aanbieden.

Hoe komt dat?

Goedpraten
Wetenschappers stellen dat hoe groter de wrok is en hoe vervelender de situatie voor jou is, hoe meer de ander geneigd is om het gedrag voor zichzelf goed te praten. De ander zal gewoon tegen zichzelf blijven zeggen: “Het is niet mijn schuld”, of “Ik kan hier eigenlijk niets aan doen”. Het is menselijk om jezelf altijd goed te laten voelen, dus wanneer je je een beetje schaamt om wat je hebt gedaan, zul je er alles aan doen om dat goed te babbelen. Al is het maar in je eigen hoofd – je gaat er vanzelf in geloven.

Niets aan de hand
En die smoesjes die iemand tegen zichzelf zegt worden met de tijd alleen maar groter. Zo gaat iemand na verloop van tijd dingen denken als: “Ze heeft het er zelf zo naar gemaakt”. Of nog erger: “Eigenlijk is er helemaal niet zoveel gebeurd, waar zeurt diegene toch om?”. Zeker als het gaat om grote dingen in het leven, zoals iemands baan afpikken, vreemdgaan met iemands vriendin of vriend of bijvoorbeeld die vriendin die je opeens nooit meer terugbelde of wilde zien. Hoe groter de impact van actie, hoe minder de kans is dat je ‘sorry’ te horen krijgt.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: Psychology TodayGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *