Dít is waarom veel stellen uit elkaar gaan in het voorjaar

Dít is waarom veel stellen uit elkaar gaan in het voorjaar

Bij de lente denk je vooral aan zwoele avonden en dolverliefde stelletjes. Maar niets blijkt minder waar. He voorjaar blijkt funest te zijn voor relatie.

Het is namelijk juist een tijd dat veel stellen er een punt achter zetten – zo laat recent onderzoek ons weten.

Samen op de bank
Tegenover The Huffington Post vertelt psycholoog Jacqui Manning dat de winter weleens de oorzaak zou kunnen zijn van al die break-ups. In die periode zouden we namelijk juist niet bezig zijn met het beëindigen van onze relaties, aangezien er dan veel familiefeestjes zijn en je veel tijd samen doorbrengt, omdat je nu eenmaal meer op de bank zit als het buiten koud is. Kortom: je bent blij dat je iemand hebt.

Maar dan
“Als het weer warmer wordt hebben mensen het drukker”, legt ze uit. “Je partner staat niet meer altijd in het middelpunt van de belangstelling en doordat je vaker apart van elkaar tijd doorbrengt, verdwijnt de angst rondom het beëindigen van je relatie.” Daarnaast zou je in het voorjaar veel nieuwe mensen ontmoeten doordat je veel meer buiten bent en er dus ook gelijk veel meer feestjes zijn. En ja, dat zorgt hoe dan ook voor de nodige verleidingen.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: Marie ClaireGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *