Succesvolle mensen kiezen altijd voor de 80-procent-regel

Succesvolle mensen kiezen altijd voor de 80-procent-regel

Als je een relatie hebt, een gezellige vriendengroep hebt en een fijne familie – dan ben je een gelukkig mens. Maar het kost ook de nodige energie en tijd om alle banden goed te houden.

Hoe ouder we worden, hoe minder tijd we hebben voor koetjes en kalfjes. We moeten alle ballen in de lucht houden en niet alleen investeren in onze baan, maar ook nog weleens in onszelf. Daar is verdacht weinig tijd voor.

Nu is er door wetenschappers ontdekt dat succesvolle mensen kiezen voor de zogeheten tachtig-procent-regel. Dat houdt in dat zij altijd onthouden dat tachtig procent perfect zijn, goed genoeg is. Niet alles hoeft altijd maximaal. Stel niets uit, doe alles wat je moet doen, maar als iets een keertje niet honderd procent is, is dat niet erg. Dat zorgt alleen maar voor teveel stress, dat perfectionisme.

En juist dat streven naar perfectie is wat veel mensen problemen oplevert. Want daarover piekeren, dat iets niet helemaal gaat zoals je wilt of hoopt, dat is kostbaar tijdsverlies. En dat heb je niet, als je al je ballen omhoog wilt houden en nog een beetje wilt lachen in het leven. En daarom geldt ook in de tachtig-procent-regel dat falen of afgewezen worden helemaal niet zo’n probleem is. Als je namelijk honderd keer solliciteert, tja, dan is de kans er wel dat je zeker twintig keer wordt afgewimpeld. En dat is dus precies goed. Maak je niet teveel zorgen om dingen die niet helemaal zo lopen, haal je schouders op, en kijk verder. Pas dan kun je echt succesvol worden.

Bron: HLNGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *