Het is mogelijk: létterlijk verslaafd zijn aan je verkering

Het is mogelijk: létterlijk verslaafd zijn aan je verkering

Ach ja: wat is er mooier en zoeter en nóg meer puppy’s, regenbogen en cupcakes dan tot over je óren verliefd zijn?

Precies: niets.

Jij bent de zon
Het is een heerlijk gevoel en zéker als die uitbundige liefde wederzijds is. Maar volgens wetenschappers werkt verliefdheid net zo verslavend als alcohol of drugs. En daar zit gelijk ‘t gevaar: het is niet goed voor je als je er té afhankelijk van wordt.

Jij bent de zee
Onderzoekers van de University of Adelaide in Australië stellen dat je in het begin van al die vlinders je heerlijk voelt. Maar al gauw heb je meer en meer nodig om hetzelfde effect te krijgen. Kortom: je wordt aanhankelijk en je raakt verslaafd aan die persoon. Zelfs waneer dat irrationeel is en helemaal niet nodig is. Je kunt geen minuut meer zonder diegene en je komt pas tot rust als jullie samen zijn. Psychologen stellen dat verliefdheid ervoor kan zorgen dat je zelfs je eigen gevoelens minder voelt, omdat je alles relateert aan je vlam.

Sterker nog; je kunt jezelf echt verliezen. En dat heeft gevolgen voor je carrière, gevoelens en eigenwaarde.

Waar je voor op moet passen?

Jij bent de wereld
Betaal niet veel dingen voor de ander, dram niet door bij iemand dat hij of zij overal met je mee naartoe moet, laat je relatie je niet op je werk langskomen en zorg ervoor dat je je vriendinnen regelmatig blijft zien (zonder vriendjes erbij). Dit zijn in ieder geval dingen waar je mee kunt beginnen om je verslaving wat weg te laten ebben.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: CosmopolitanGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *