Een beetje vreemdgaan houdt je relatie juist goed

Een beetje vreemdgaan houdt je relatie juist goed

Als je buiten de deur piest dan is dat niet bepaald een pretje voor je metgezel. Maar het gebeurt. En het gebeurt vaak.

Wat is dat toch, met monogamie? Zijn wij mensen wel gemaakt om monogaam te zijn en ons leven en ons bed te delen met slechts één ander? Eigenlijk niet.

Volgens sommige relatietherapeuten is ontrouw juist iets wat een relatie goed kan houden. Vaak hebben affaires namelijk minder met seks en liefde te maken, maar wel met een verlangen en wat spanning. Als dat eenmaal geweest is, dan zijn mensen juist extra bij met de basis die ze thuis bij hun partner hebben. De kans dat je zeker eens keer wordt bedrogen in een van je relaties ligt tussen de 40 en 76 procent.

Maar het hoeft zeker niet het einde van je huwelijk of relatie te betekenen. Ook niet als jij de boosdoener bent in het verhaal en een scheve schaats rijdt.  Slechts de helft van de relaties eindigen als een van de twee partners is vreemdgegaan. Overigens gaan de meesten na vier jaar een relatie te hebben eens buiten de deur loeren. Evolutionair gezien is dat logisch: de meeste koppels hebben dan één kind in die tijd, die na vier jaar al wat kan lopen en zelfstandig kan zijn.

Bron: Psychologisch.nu

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *