Vriendschap betekent voor mannen iets heel anders dan voor vrouwen

Vriendschap betekent voor mannen iets heel anders dan voor vrouwen

Wil je als vrouw graag maatjes zijn met een man, dan kun je beter even twee keer nadenken. Mannen vinden namelijk dat vriendschap iets heel anders is dan vrouwen.

Vrouwen willen praten, mannen willen dingen doen. Dat is kort gezegd een duidelijke conclusie.

Hallo en tot ziens
Zo is het niet geheel onbekend dat er veel vrienden en vriendinnen komen en gaan in ieders leven. “Elke zes maanden was 40 procent van de vriendschappen vervangen door andere vriendschappen“, zegt onderzoeker Robin Dunbar tegen de krant The Times. Dat is dus een aardige wisseling van de wacht.

Hup, we gaan
Maar degenen die wel bleven plakken als vrienden, waren voor mannen heel anders dan voor vrouwen. Voor vrouwen is het het belangrijkst dat zij goed kunnen praten, bellen en appen met hun vriendinnen. Mannen vinden ‘t juist het belangrijkst dat ze iets met hun maatjes kunnen doen: naar de voetbalclub of samen een biertje drinken. Bij mannen hadden de gesprekken ‘nul effect op hun vriendschap’.

Robin: “Als een vrouwenvriendschap verbroken wordt, is dat een ramp”, terwijl mannen veel losser met vriendschappen omgaan. “Als vrouwen verhuizen, dan bellen ze elkaar en houden ze contact op Facebook om de relatie te behouden. Bij mannen is het uit het oog, uit het hart. Zij vinden gewoon nieuwe mannen om mee naar de kroeg te gaan.”

TERUG NAAR DE HOMEPAGE.

Bron: The TimesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *