Waarom je op een date zeker één grapje moet maken

Waarom je op een date zeker één grapje moet maken

De wereld van het daten is een rare wereld. Je praat de hele avond met iemand die je niet kent en dat kan twee kanten op: of je ziet elkaar nooit meer, of je ziet elkaar straks elke dag.

Het blijft iets unieks, aan tafel zitten en babbelen en jezelf in het mooiste daglicht zetten. Single zijn is soms heerlijk rustig, maar soms kan al dat afspreken en daten weleens voor stress zorgen.

Nu blijkt uit onderzoek dat er één ding is dat je zeker weten moet doen als je met een potentiële vlam tegenover je zit. En dat is: maak een grapje. Onderzoekers stellen namelijk dat humor je dichterbij elkaar brengt. Het zegt namelijk gelijk iets over of jullie bij elkaar passen.Ook zegt het veel over iemand intelligentie. Als jullie dezelfde grappen maken en begrijpen, zitten jullie in het leven veel op een lijn. Je deelt dan dezelfde normen en waarden.

Niet zo leuk
Natuurlijk heb je ook minder goede kanten aan humor. Zo kun je gebruikmaken van affiliative humor – wat grappen maken, anekdotes vertellen en lollige verhalen op tafel gooien inhoudt. Daarnaast staat self-enhancing humor, wat inhoudt dat je alles maskeert met grappen en dat je overal een positieve draai aan geeft. Deze twee vormen zijn beiden goede manieren van humor gebruiken in een gesprek. De minder goede manieren zijn aggressive en self-defeating humor. Dit houdt in dat je gemene grappen maakt of wanneer je jezelf juist omlaag brengt met lullige opmerkingen over jezelf. Zoals: “Oh, maar niemand ziet er zo dom uit als ik hoor, haha”.

Mensen die vooral gebruikmaken van affiliative humor zouden het blijst zijn op een date en zelfs in hun relaties. De positieve vormen van humor zouden ervoor zorgen dat mensen sneller een relatie krijgen en dat ze ook langere relaties hebben. Dat is zeker het geval als beide partners deze geintjes maken. En bij een eerste date, al is het maar één kleine (positieve) grap… Gewoon doen. Het kan zéker geen kwaad.

Bron: Psychology TodayGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *