We zijn nooit helemaal tevreden met ons leven en dat komt hierdoor

We zijn nooit helemaal tevreden met ons leven en dat komt hierdoor

Je hebt een gave baan, een mooie opleiding met succes afgerond, lieve vriendinnen, een warme familie en een knappe partner. En dan nog… Lijkt het gras niet groen genoeg.

We zijn als mensen geneigd om nooit helemaal tevreden te zijn met ons leven. Ook als we al onze eerdere en vroegere dromen hebben laten uitkomen. Willen we een huis in een rustig dorp, dan missen we de stad weer. Wonen we driehoog met een balkonnetje in de gezelligste buurt van Amsterdam, dan verlangen we weer naar de rust van een klein dorp. Het houdt ons bezig. En dat is juist goed, stellen experts.

Want hierdoor blijf je altijd doorwerken, streven en jezelf ontwikkelen. Je wilt altijd meer en dat is niet erg. Als je iets nieuws koopt of onderneemt dan ben je daar eventjes gelukkiger van, maar ook dat ebt na een tijdje een beetje weg. Dan wordt ook dat huis op Bali weer gewoon, normaal. Dan is ook die nieuwe auto niet meer zo nieuw. En die nieuwe tas ook weer saai.

De meeste mensen geven dan ook aan dat ze vroeger gelukkiger waren of juist denken dat ze in de toekomst gelukkiger worden. We zullen niet zo snel zeggen, hè, verrek, nú op deze dag ben ik eigenlijk superduper happy. Het zit ‘m juist in die weg naar alles toe. De behoefte om meer en meer van ons leven te maken, is wat ons uiteindelijk écht gelukkiger maakt. En vrije tijd, vergeet dat niet. Neem eens een snipperdag, kan jou het schelen. Het zal je goed doen.

Bron: Welingelichte KringenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *