Zóveel vrienden heb je écht nodig om je gelukkig te voelen

Zóveel vrienden heb je écht nodig om je gelukkig te voelen

We zijn er soms maar druk mee, met al die sociale contacten onderhouden. Vriendschap is iets bijzonders en vrienden zijn heel veel waard.

Want alleen is alles toch lang niet zo lachen, gieren, brullen als wanneer je mét elkaar bent. Nu is onderzocht hoeveel vrienden je echt nodig hebt om je gelukkig te voelen.

Voor het onderzoek werd gekeken naar beste vrienden, die je dus vrijwel wekelijks spreekt of ziet. Je dichtstbijzijnde ‘laag’ van vrienden bevat drie tot vijf goede of beste vrienden. Maar volgens wetenschappers heb je maar één allerbeste, goede vriendin nodig om je blij te voelen. Zolang je in ieder geval één echt maatje hebt die je altijd steunt en er altijd voor je is, voel je je blij.

Mensen die aangaven niet eens één allerbeste vriend of vriendin te hebben die altijd in hun leven is, zeiden ook veel ongelukkiger te zijn. Sociale isolatie is een duidelijke trigger voor een depressie. Als je drie tot vijf goede maatjes hebt, dan is de kans op een depressie ook veel kleiner. Juist omdat je meerdere goede vrienden hebt, heb je een sterk sociaal vangnet. Ze vullen elkaar aan en zo is de kans groter dat er altijd wel iemand beschikbaar is om te bellen, om mee af te spreken of om iets leuks mee te ondernemen.

Bron: LifeHackerGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *